Energiahoito haavojen hoidossa

Energiahoito haavojen, akuuttien vammojen ja tulehdusten hoidon tukemisessa

Näin mätäkuun aikaan mieleeni tulivat hitaasti paranevat haavat ja kuinka paljon energiahoidolla voidaan tukea haavojen paranemista. Myös tapaturmista aiheutuneet vammat ja muut kudosvauriot reagoivat yleensä hyvin energiahoitoon. Puhun paljon stressiperäisitä vaivoista ja tunteiden vaikutuksesta terveyteemme, kerron kuinka energiahoitamisella voidaan niihin vaikuttaa. Nyt haluan kertoa energiahoidosta myös erilaisten kudosvaurioiden hoidon tukemisessa. Kuinka energiahoidolla voidaan nopeuttaa vammoista, leikkauksista ja tulehduksista toipumista sekä ennaltaehkäistä haavojen tulehduksia? Muistutan toki myös, että länsimaisella lääketieteellä on ehdottomasti paikkansa ja mikäli vamma tai haava vaatii terveydenhuollon arviota tai hoitoa, on aina otettava yhteys terveydenhuoltoon.

Miten kudosvauriot paranevat?

Trauma aiheuttaa kudoksessa kudosvaurion ja se voi syntyä esimerkiksi kaatumisen tai muun tapaturman seurauksena. Tuolloin kehon omat järjestelmät alkavat heti töihin, esimerkiksi verihiutaleet rientävät tyrehdyttämään verenvuotoa ja luunmurtumissa tulehdusvaiheen jälkeen alkaa luutuminen. Nämä ovat esimerkkejä kehon terveyttä ylläpitävistä mekanismeista. Energiahoidon ydin ajatushan on nimenomaan kehon luontaisen toiminnan tukeminen ja vahvistaminen, jolloin kehon omat paranemis mekanismit aktivoituvat.

Kuinka sitten paranemista voisi nopeuttaa, kun aikahan vain tekee tehtävänsä ja ompeleet poistetaan tietyn ajan jälkeen ja kipsi tietyn ajan jälkeen? Kylmä, koho ja kompressio taas kudosturvotuksen hoidossa, vai voisiko vielä jotain tehdä? Kyllä todellakin voi, kun saadaan kehon omat paranemis järjestelmät toimimaan mahdollisimman tehokkaasti ja esteettä.

Tiedämme, että vammoista toipuminen on yksilöllistä, toisen haava paranee hyvin nopeasti ja toisen repsottaa pidempään, ehkä tulehtuukin. Luunmurtumissa seurataan luutumisen edistymistä ja toisilla mustelmat ja turvotukset poistuvat nopeammin kuin kaverilla. Nämä asiat ovat riippuvaisia siitä kuinka nopeasti keho korjaa itseään. Siihen vaikuttaa esimerkiksi ikä, lapsethan ovat kehonsa ihanan elinvoimaisuuden vuoksi yleensä nopeita toipujia. Myös aikuisilla voidaan lisätä tuota kehon ja kudosten elinvoimaa, joka tehostaa kehon omaa luontaista toimintaa ja paranemista. Ihmisen soluthan uusiutuvat jatkuvasti!

Kuinka energiahoito vaikuttaa kudosvaurion hoidossa?

Aiemmassa blogikirjoituksessani Kuinka ajatukset ja tunteet vaikuttavat kehoomme kuvasin tunteiden aiheuttamia vaikutuksia fyysiseen kehoon. Käytin esimerkkinä särkyneen sydämen syndroomaa, jossavoimakas tunnelataus sydämen alueella aiheuttaa voimakkaiden tunteiden vuoksi energiatukoksen sydämen alueella ja tämä energiatukos vaikuttaa sydämen fyysiseen toimintaan. Vammassa ei välttämättä ole läsnä tuota tunnelatausta kudoksen alueella, mutta siellä voi olla energiatukosta muista syistä. Haavassa tai vammassa käy usein niin sanotusti kova kuhina, kun alue on täynnä soluja jotka yrittävät korjata tilannetta. Kun tuolla vamma alueella on paljon toimintaa ja energiaa, se vaikuttaa fyysiseen kudokseen. Aivan kuten tuo suuri energialataus sydämen alueella aiheutti sen, ettei sydän fyysisesti toimi kunnolla, voi vamman tai haavan suuri energiamäärä hidastaa fyysistä toipumista. Kun energiahoidon tekniikoilla vapautetaan tuota energiamäärää, toimii elimistön omat korjaus- ja uudistamisprosessit paremmin.

Myös leikkaukset aiheuttavat kudos traumoja. Kun ihmisen kudosta leikataan veitsellä, aiheutuu siinä kudokselle trauma, jonka myötä samoja mekanismeja aktivoituu kuin silloin, kun haava aiheutuu tapaturman seurauksena. Siksi myös leikkaushaavojen energiahoito on usein kannattavaa. Energiahoidon tekniikat ovat todella tehokkaita etenkin tulehduksesta toipumisen tukemisessa. Kun saadaan aktivoitua omaa puolustusjärjestelmää, ei haitalliset mikrobit pääse aiheuttamaan tulehdusta niin herkästi tai jo alkanut tulehdus voi nujertua nopeammin.

Oma kokemus sektiohaavan paranemisesta

Haavojen hoidossa näen usein hyvinkin nopeita ja konkreettisia hoitotuloksia. Haavanhoidossa myös fyysiset tuntemukset ovat usein selkeitä. Kehon huikea kyky uusiutua jaksaa silti usein yllättää! Omana esimerkkinä voin kertoa sektiohaavani paranemisesta. Tuossa vatsan alueen isossa leikkauksessa katkeaa samalla myös tuntohermoja ja ne eivät välttämättä koskaan palaudu. Itselläni oli hyvin laajat tuntopuutokset leikkaushaavan ympärillä eikä tuntoa kuulunut takaisin vuoteen. Sitten hoidin leikkaushaavan aluetta energiahoidon tekniikoilla ja tunto palasi täysin normaaliksi todella nopeasti. Tyypillisesti tunto palaa noin 6kk kuluessa leikkauksesta, mutta toipumista tapahtuu vielä vuosikin leikkauksen jälkeen. Itselläni ei kuitenkaan mitään ollut tapahtunut enää aikoihin alueen tunnon suhteen ja energiahoidon jälkeen muutos tapahtui hyvin nopeasti. Mikäli leikkaushaavoihin jää kiinnikkeitä tai ne aiheuttavat vaivoja, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä hoitomuotoa kudoksen normaalin toiminnan palauttamiseksi.

Vastaanotolle harvemmin onnistuu pääsemään juuri tuoreen vamman kanssa, jonka vuoksi akuutimpien ja tulehtuneiden vammojen ja haavojen hoito on ehkä enemmän energiahoitajien lähipiirin etuna. Mikäli kuitenkin haluat nopeuttaa vammoista toipumista tai sinulla on tuore tai vanha jonkinlaista vaivaa aiheuttava leikkaushaava, suosittelen lämpimästi kokeilemaan energiahoitoa toipumisen tukemiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *