Energeettinen jäsenkorjaus Jyväskylä

Kehon virheasennot ja energeettinen jäsenkorjaus

Kerron teille nyt energeettisestä jäsenkorjauksesta ja tämän aiheen parissa olen oman suosikki juttuni äärellä. Nimenomaan kehon asentovirheiden korjaaminen energiahoidolla oli se kokemus, joka sai minut kiinnostumaan ja innostumaan tästä hoitomenetelmästä. Ensimmäinen kurssini Suomen energiahoitajien opetuksessa käsitteli energeettistä jäsenkorjausta. Tämän Bodymind energy balancing menetelmän vaikutukset sai minut vakuuttuneeksi, että tämä on hyvin tehokas hoitomenetelmä. Tulokset ovat usein nopeita ja silmin nähtäviä mutta samalla menetelmät lempeitä. Seuraavassa siis kerron mikä ihmeen juttu tämä oikein on!

Mistä kehon virheasennot johtuvat?

Kehon asentovirheet johtuvat lihaskireyksistä ja -heikkouksista. Lihaskireyttä saattaa olla isoissa lihaksissa, jolloin niihin voidaan vaikuttaa esimerkiksi hieronnalla. Kehon asentoon vaikuttavat myös syvät asentoa ylläpitävät lihakset, joihin ei pintakudosta käsittelemällä pääse vaikuttamaan. Kun lihas on jännittynyt ja lyhentynyt, se vetää tukirankaa väärään asentoon. Lihasten toimintaan vaikuttaa moni asia, etenkin kuinka keho kuormittuu. Fyysinen rasitus ja huono ergonomia luonnollisesti vaikuttavat lihaskireyksien syntyyn.

Asentovirheiden vaikutukset kehon toimintaan

Kehon asentovirheitä on hyvin monilla, usein ne ovat lieviä eivätkä vielä aiheuta oireita. Kuitenkin myös lievät asentovirheet kuormittavat kehoa, koska tukirankamme on tuolloin epäluonnollisessa asennossa. Ajan saatossa asentovirheet kuormittavat kehoamme monin tavoin. Lihaskireydet ja -heikkoudet jatkuessaan usein voimistuvat ja näillä on vaikutusta myös hermostoon, faskioihin, kehon nestekiertoon ja kudosten aineenvaihduntaan.

Asentovirhe ja lihasten jännitystila onkin usein jonkin kiputilan takana. Kun lihaksessa on jännitys, ei sen aineenvaihdunta toimi kunnolla. Tällöin lihakseen kertyy kuona-aineita ja alueella on myös kudostason hapenpuutetta. Kun selän syvissä asentoa ylläpitävissä lihaksissa on jännitystilasta johtuva virheasento ja hapenpuutetta on hyvin ymmärrettävää, että se aiheuttaa myös kipua. Kivut ovat myös melkoinen oravanpyörä, sillä kipu lisää lihasten jännitystä ja tämä taas pahentaa kipua. Yksipuolinen ja hyvin rasittava liikunta kuormittaa myös kehoa.

Lantion seudun asentovirhe vaikuttaa selkärankaan ja kun keho pyrkii kompensoimaan tuota asentovirhettä, syntyy lihaskireyksiä ja -jännityksiä rangan yläosaankin. Ei ole lainkaan tavatonta, että lonkan asentovirhe on esimerkiksi niska-hartiaseudun vaivojen tai päänsäryn takana. Tämän vuoksi energiahoidossa hoidetaan yleensä koko keho. Kehomme on kokonaisuus, jolloin vain yhden alueen hoito tuo usein vain pintapuolista hetkellistä helpotusta ongelmaan.

Tunteiden ja stressin vaikutus lihaksiin

Mieli vaikuttaa kehoon monin tavoin. Moni on kokenut esimerkiksi kuinka jännittäessä vatsa menee sekaisin. Yhtälailla tunteet vaikuttavat kehon muuhunkin toimintaan, myös lihaksiin. Silti ei tarkoita, että kipu olisi korvien välissä vaan tuo kehossa oleva tunne energia vaikuttaa vain kehon fyysiseen toimintaan. Samalla tavalla kun jännityksen aiheuttama tunne energia saa suoliston toisinaan sekaisin.

Yksi tärkeimpiä asioita lihaskireyksien takana ovat siis stressi ja tunteet. Stressi muuttaa kehon toimintaa niin, että energiaa keskitetään tärkeisiin elintoimintoihin. Tuolloin elimistö jättää vähemmälle hengissä pysymisen kannalta epäoleellisempia toimintoja. Elimistöön erittyy stressihormoneja, joiden tehtävä on valmistaa keho taistelemaan tai pakenemaan, jolloin esimerkiksi lihakset jännittyvät. Stressitilassa kehon huolto- ja uudistumistoiminnot eivät ole ykkössijalla, joten luontainen kehonhuoltokin jää vähemmälle. Tätä aihetta käsittelen tarkemmin aiemmassa kirjoituksessani Miten energiahoito vaikuttaa stressiin ja sairauksiin.

Etenkin negatiiviset tunteet aiheuttavat kehollemme stressiä. Fyysisen stressireaktion lisäksi tunteiden energia kuormittaa kehoa ja tuo energia voi jäädä kehoomme asumaan. Jotta ymmärrät tämän ajatuksen, että tunteet ovat energiaa ja voivat olla esimerkiksi selkäkivun juurisyynä, suosittelen lukemaan kirjoitukseni Kuinka ajatukset ja tunteet vaikuttavat kehoomme. 

Kipujen ja virheasennon takana olevat tunteet voivat olla hyvinkin syvällä piilossa alitajunnassa. Kuvasin aiemmassa kirjoituksessani tilanteita, joissa keho muistaa ja nostaa mieleen vaikkapa lapsuuden tapahtumia. Jokainen varmasti pystyy asettumaan tilanteeseen, jolloin jokin tuoksu tuo voimakkaasti mieleen jonkin aivan ihastuttavan muiston. Keho on tallettanut alitajuntaan tuon tuoksun ja siihen liittyvän tilanteen ja tunteen. Emme kanna sitä muistoa mukana tietoisessa mielessä arjessa, mutta alitajunnassa se kulkee matkassa mukana.

Sama tilanne on negatiivisten tunteiden kanssa. Vaikka et juuri nyt koe stressiä, kehosi muistaa esimerkiksi pelon tunteen ja siihen liittyvän stressin, joka aiheutui ehkä vuosikausia sitten. Tässä hetkessä sitten asentovirheen ja kivun takana voikin olla se vanha pelko, huoli ja stressi, joka nyt nousee jostain syystä pintaan. Eikä elämässä ole tarvinnut tapahtua mitään valtavan dramaattista, joka kehossa oireilee. Kun tunteita kertyy matkan varrella useita kerroksia, joskus sitten ikäänkuin kuppi täyttyy ja tuo kehoon varastoidun energian määrä alkaa oireilla fyysisellä tasolla. Oireilun laukaisevana tekijänä voi sitten olla jokin tavanomainen fyysinen rasitus.

Energiahoito vapauttaa kehon jännityksiä

Tässäpä se monia askarruttavat juttu, kuinka ihmeessä näin lempeä hoitomuoto voi vaikuttaa kehon syviin lihaksiin niin voimakkaasti? Kerroin stressin ja tunteiden vaikutuksesta lihaskudokseen, kuinka kehon stressireaktio jännittää lihaksia ja tunteiden energia jää muistona kehoomme. Energiahoidolla saadaan purettua kehosta nimenomaan tuota kehoon kertynyttä stressiä ja tunne energiaa. Kun tämä kuorma poistuu kehosta, pääsee lihas rentoutumaan ja tukiranka palautuu optimaaliseen asentoon. Ja kun nuo jännitykset vapautuvat esimerkiksi selkärangan ympärillä olevista pienistä lihaksista, pääsee myös selkärangan nikamien, välilevyjen ja muiden kudosten aineenvaihdunta toimimaan paremmin.

Hoitotuloksia näkee konkreettisesti, kun ennen hoitoa mittaan käsin tutkimalla kehon asentovirheitä ja jokaisen kehonosan hoidon jälkeen tutkin miltä asento näyttää käsittelyn jälkeen. Moni asiakas huomaa rentoutuneen olon lisäksi jäsenkorjauksen fyysiset muutokset selvästi kehossaan. Kun kierossa oleva lantio lähtee oikenemaan, voi asento tuntuakin siltä kuin seisoisi ihan kierossa. Kun keho kun on tottunut asentovirheeseen, uusi normaali asento voi tuntua alkuun kierolta. Samoin lapaluiden ja hartioiden alueen muutokset ovat herkästi aistittavissa. Kun hoidon aikana jännitykset poistuvat lavan seudulta, laskeutuu se usein huomattavasti alaspäin.

Joskus lihaskireydet vapautuvat kokonaan jo ensimmäisellä hoitokäynnillä, mutta toisinaan tarvitaan useampi hoito. On tyypillistä, että asentovirhe korjaantuu hoidon yhteydessä, mutta virheasento palautuu ajan kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että kehoon on noussut näkyväksi lisää alitajunnassa olevaa stressiä ja tunne energiaa, joka aiheuttaa jännitystä lihaksissa. Tällöin sarjahoito on tehokkainta, jotta hoidossa pääsee syvämmälle tasolle. Pysyvämpiä hoitotuloksia saadaan kun hoito tehdään 1-2 viikon välein.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä lempeää ja tehokasta hoitomuotoa tuki- ja liikuntaelin vaivoihin. Kerroin paljon selkärangan asentovirheistä, mutta energiahoidosta on usein apua myös muihin kiputiloihin, kuten polvikipuihin ja jäätyneen olkapään hoidossa. Uskoa tähän asiaan ei tarvitse, mutta avoimesta mielestä ei ole haittaa!

Rakkaudella Reetta 🤍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *