Mitä energiahoito on?

Hoitava ja parantava elämänenergia terveyden lähteenä

Energiahoitaminen haastaa monen maailmankuvaa, sillä elämänenergian olemassaolo ei ole etenkään länsimaissa tunnettua ja yleisesti hyväksyttyä. Uuden ymmärtäminen voi olla hämmentävää ja jopa pelottavaakin. Suosittelen kuitenkin kurkkaamaan oman uskomusjärjestelmän ulkopuolelle, sillä oma totuus ei aina ole se yksi ainoa totuus. Asiakkaat usein kummastelevat miten ihmeessä tämä energiahoitaminen toimii, mihin se perustuu ja mitä teen hoidon aikana? Nyt kerron teille tämän mahdollisimman helposti ymmärrettävällä tavalla. Luettuasi huomaat todennäköisesti aistineesi energiaa monia kertoja. Niinkin tavanomainen asia kuin kylmät väreet saa ehkä uuden merkityksen!

Mistä saamme energiaa?

Ihmisissä ja kaikessa elävässä liikkuu elämänenergia, se energia joka pitää meidät hengissä. Tätä energiaa kutsutaan kulttuureista riippuen eri nimillä, kuten chi ja prana. Energian vaikutuksia hyödynnetään myös liikunnassa, kuten esimerkiksi nimet prana jooga sekä tai chi jo kertovatkin. Tätä elämänenergiaa tarvitsee jokainen elävä olento. Kun elämää ylläpitävä energia liikkuu kehossamme, on ymmärrettävää, että sen erilaiset häiriöt vaikuttavat terveyteemme. Kuten verenkierto, imusuonisto tai hermostokin, jos jonkin toiminnassa on häiriötä, se näkyy tai tuntuu kehossa.

Ehkä konkreettisin tapa kuvata tuota energiaa on auringon valo ja energia. Ilman auringon energiaa ei olisi elämää. Kasvit tarvitsevat tuota energiaa kasvuunsa, sen tietävät ja ymmärtävät kaikki. Aurinkoenergiaa voidaan hyödyntää aurinkopaneeleiden kautta. Maa jonka päällä tallustamme ja ilma jota hengitämme, on ladattu tuolla auringon energialla. Se ei vaikuta vain kasveihin vaan myös meihin ihmisiin. Tässä yksi syy siihen miksi rakastan aurinkoa ja imen sitä itseeni kuin sieni. Se kun on meidän elämän energian lähde!

Energia virtaa kehossamme

Tämä energia yhdistyy myös fyysiseen kehoomme ja virtaa siinä energiakanavia pitkin. Vaikka tätä energiaa ja sen kanavia ei nähdä, ei se tarkoita ettei niitä olisi olemassa. Useimpien on koettava tuo energia, jotta sen ymmärtää ja uskoo. Kiinalaisessa lääketieteessä hyödynnetään paljon kehon energiakanavia eli meridiaaneja. Näiden energiakanavien käsittelyyn perustuu mm. akupunktio ja vyöhyketerapia. Energiahoito perustuu tämän energian toiminnan lisäämiseen ja tukemiseen kehossa.

Kehossamme on myös energiakeskuksia, joissain kulttuureissa näistä puhutaan chakroina. Ne vaikuttavat myös kehomme ulkopuolella. Jos jonkun ihmisen läsnäolo samassa tilassa aiheuttaa todella positiivisia tai negatiivisia viboja, se toisinaan johtuu ilmeiden, eleiden ja sanojen lisäksi siitä, että aistimme toisen ihmisen energian. Kun tulet huoneeseen jossa on riidelty, voit aistia vihan ilmapiirin. Samalla tavalla jokin vaisto sanoo, että joku on tullut taaksesi seisomaan. Tuolloin aistit ihmisen energian, vaikket häntä vielä nähnyt tai kuullut. Energia on se kuudes aistimme!

Vauvat ovat usein todella herkkiä energioille. Moni vanhempi varmaan tunnistaa tilanteen, jolloin on hiipinyt pois nukkuvan vauvan tai taaperon vierestä ja tadaa, vauva herää samantien vaikkei ääntäkään ole kuulunut. Vauva aistii, että tuo vanhemman energia on poistunut huoneesta ja havahtuu hereille. Samoin eläimet aistivat asioita herkästi. He aistivat pihapiiriin tulleen vieraan energian tai omistajan tunnetilan. Käytännön esimerkkejä energiasta ja sen läsnäolosta päivittäisessä elämässä on paljon. Ja kun tuohon energiaan tutustuu, siihen vallan ihastuu!

Voiko näkymätön olla todellista?

Monen voi olla haastava uskoa ja ymmärtää tätä valtaosalle näkymätöntä energiaa. Emme kuitenkaan kyseenalaista näkyättömiä radiotaajuuksia tai langattomia verkkoja, emme ihmettele näkymätöntä yhteyttä joka lähtee puhelimesta toiseen, näkymätöntä yhteyttä kaukosäätimestä televisioon tai painovoimaa ja röntgen säteitä. Kaikki tämä on näkymätöntä, mutta emme kyseenalaista niitä, koska tämä kaikki on meille normaalia ja yleisesti hyväksyttyä.

Joskus satoja vuosia sitten älypuhelin olisi ollut ehkä noituutta, jonka ei olisi uskottu olevan mahdollista. Tuolloin älypuhelin olisi ollut ihmisen uskomusjärjestelmälle vierasta, oman ajattelun ulkopuolella olevaa. Kysymys on myös siitä mitä pidämme mahdollisena. Samalla tavalla kuin tuo näkymätön radiotaajuus on meille itsestään selvää kuullessamme sen lähetyksen, on energiat kehossamme yhtä normaaleja ja itsestäänselviä asioita. Ja parasta on se, ettei elämänenergiaan tarvitse uskoa, jotta se toimisi hoidossa. Vaikket uskoisi näkymättömiin radio aaltoihin, voit silti kuulla niiden tuoman lähetyksen. Vaikket uskoisi energiaan kehossasi, voit silti tuntea kuinka se vaikuttaa esimerkiksi kipuun.

Miten työskentelen energian kanssa?

Hoidan asiakkaan energioita oman kehoni ja energiajärjestelmäni kautta. Minussa virtaa tuo elämän energia niiden omia kanaviaan pitkin. En kuitenkaan anna omasta energiastani muille, sitä kun moni asiakas murehtii, että annanko kaiken oman energiani nyt hänelle. En suinkaan! Kuten kuvasin aiemmin, olemme jatkuvasti tuossa auringon energialla ladatussa ilmassa ja maassa. Hyödynnän tätä ympärillä olevaa energiaa. Imen sitä itseeni ja kanavoin sen energian kehoni kautta asiakkaan energiajärjestelmään.

Energiavirtaus on se, joka puhdistaa ja avaa asiakkaan energioita. Kun siirrän energiaa hoidettavan kehoon, lähtee energiajärjestelmästä ikäänkuin huuhtoutumaan sinne jäänyttä kehon toimintaa haittavaa energiaa. Ja kuten aiemmassa blogissani kuvasin, tunteet ovat energiaa ja pääasiassa hoidetaan kehoon jääneitä tunne energioita. Tätä energiatukosten huuhtoutumista voisi verrata vaikkapa vesiletkuun, jonka sisällä on sakkaa. Kun vettä sitten laitetaan paineella letkuun, huuhtoutuu nuo sakat virtauksen mukana ja letku puhdistuu. Samalla tavalla kun voimakkaasti virratan energiaa asiakkaan energiakanaviin, sieltä huuhtoutuu sakat pois. Elämänenergia liikkuu ja toimii kehossa luontaisesti kun järjestelmä puhdistuu, jonka myötä keho ja mieli voi paremmin.

Voiko energiaa aistia?

Energiahoitamisesta on monenlaisia mielikuvia, kuten poppamiesten hommia, noituutta tai yliluonnollisia kykyjä. Onnekseni energiahoitaminen ei ole mitään edellä mainituista vaan taito, jonka voi opetella kuten vaikkapa laulamisen. Mutta samalla tavalla kuin laulamiseen vaikuttaa synnyinlahjana saadut laulun lahjat, myös energiahoitamisessa luontaiset ominaisuudet vaikuttavat näihin taitoihin. 

Jokainen aistii energian yksilöllisesti, myös energiahoitajat. Valtaosalle ihmisistä energia on näkymätöntä, mutta toiset näkevät energian väreinä. Ihailen hoitajia, joilla on tuo näkemisen taito, sillä he lukevat kehoa kuin karttaa. Kun energiaan herkistyy, sen myös aistii helpommin. Itse tunnen energian vahvasti. Alkuun tosin en tuntenut, kummastelin harjoitushoitojen hyviä hoitotuloksia vaikken tuntenut yhtikäs mitään. Mutta harjaantuessani aloin tuntemaan nuo energiat käsiini hyvinkin voimakkaasti. Samoin käy monille asiakkaille; mitä useammin energiahoidossa käy, sen herkemmin alkaa sitä kehossa aistimaan.

Usein selkein energian aistimus on lämpötilan vaihtelut. Hyvin voimakas lämpö on yleinen tuntemus. Energian voi aistia myös kylmyytenä, kuin kylmä tuuli kävisi iholla tai ihon alla. Ja juuri tästä johtuu myös kylmät väreet, kun energia liikkuu kehossa. Useinhan nuo väreet liittyvät johonkin tunnetilaan ja kuten jo aiemmin on todettu, tunteet ovat energiaa jotka vaikuttavat kehoomme. Energia voi tuntua myös poltteluna, pistelynä, väreilynä, virtauksen tunteena kehon sisällä ja joskus myös kipuna. Tuntemukset ovat hyvin yksilöllisiä.

Ehkä pohdit lukiessasi, kuinka monesti oletkaan jo tietämättäsi aistinut energioita. Etenkin erityisherkät aistivat toisten ihmisten energiat herkemmin kuin muut ja siksi myös kuormittuvat helpommin. Elämänenergia on ihana kun siihen tutustuu. Sen virtaan, suuntaan ja laatuun voi jokainen itsekin vaikuttaa ja oppia elämästä paljon enemmän kuin ehkä vielä tietääkään. Toivoen selkeästi kerrottu tieto rohkaisee sinutkin kokeilemaan tätä hoitomuotoa.

Rakkauden energialla Reetta 🤍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *