Energiahoitajajyväskylä

Kehomuisti kantaa mukanaan tiedostamatonta stressiä

Jokaisella meillä on elämässämme enemmän ja vähemmän kipeitä kokemuksia. Niiltä ei ole kukaan voinut välttyä ja kannamme näitä kokemuksia mukanamme. Ajan kanssa nuo kokemukset siirtyvät tietoisesta mielestä tiedostamattomaan mieleen, joskus hyvin syvällekin piiloon. Vaikkei näitä muistoja kanna mielessä, on muistoihin liittyvien tunteiden energia tiedostamatonta stressiä, joka vaikuttaa kehoomme. Olen kertonut aiemmassa blogissani alitajunnasta, kuinka tunteet ja ajatukset vaikuttavat kehoomme? Nyt kerron henkilökohtaisen esimerkin siitä kuinka keho muistaa, joskus se yllättää ammattilaisenkin.

Aistiärsykkeet ja tunteet herättelevät alitajuntaa

Tiedäthän sanonnan aika parantaa haavat. Aika helpottaa kipeitä tunteita ja muistot haalenevat. Vaikka mielemme on hyvin taitava ajan kanssa unohtamaan tai ainakin keventämään kipeät muistot ja tunteet, on kehomme taitava nuo muistamaan. Kannamme tietoisessa mielessä vain murto-osan muistoistamme, tietoisen mielen osuus on noin 10% mielestä. Tiedostamaton mieli eli alitajunta taas on 90% mielestämme. Kaikki tuo alitajunnassa oleva kuormitus on tiedostamatonta stressiä. Tiedostamaton stressi ei ei ole arjen kiireitä ja tietoisia huolia. Se on stressiä, jota kehomme kantaa alitajunnassa ja vaikuttaa sitä kautta kehoon ja hermostoon.

Käytän usein esimerkkinä tuoksuja. Kuinka jokin ihana tuoksu tuokin elävästi mieleen vaikka lapsuuden mummolan rakkaudellisen herkkuhetken tai rantasaunassa vietetyt hetket. Silloin tuoksu aktivoi muistoon liittyvän tunnekokemuksen ja palauttaa alitajunnasta tietoiseen mieleen. Tuonne alitajuntaan tallentuvat etenkin voimakkaaseen tunne kokemukseen liittyvät muistot, niin hyvässä kuin pahassa. Muiston laukaisevana tekijänä voi olla mikä tahansa tunne tai aistiärsyke, kuten tuoksu, maku, ääni tai kuvat.

Keskoslapsen kohtaaminen nosti omat kokemukset mieleen

Kehomuisti yllätti minut taannoin. Esikoiseni syntyi keskosena kuusi vuotta sitten. Kuukauden jakso sairaalassa vastasyntyneiden teholla oli henkisesti todella rankka tuoreelle äidille ja iltaisin kotona painoi kipeä ikävä vauvaa. Menettämisen pelko tuntui särkevän sydämen jo ajatuksenkin tasolla ja pelko seurasi pitkään mukana. Mutta aika kului ja sain varmuutta, että lapseni pysyy hengissä. Kuten sanonta kuuluu, aika paransi haavat eli nuo kokemukset painuivat alitajuntaan tiedostamattonaksi stressiksi.

Teen energiahoitoja omaa kehoani hyödyntäen ja se on matkan varrella nostanut myös omasta alitajunnasta asioita työstettäväksi. Olen jo aiemmin käynyt läpi esikoiseni syntymään liittyviä asioita ja luulin niiden olevan ”hoidettu”. Mutta eipäs ollutkaan. Muutama viikko sitten hoitooni tuli keskosena syntynyt lapsi ja hänen äidillään oli samanlaisia kokemuksia kuin minulla. Aivan yllättäen tämä nosti kehossani pintaan niin kipeitä muistoja ja pelkoja lapseni keskosuuteen ja menettämisen pelkoon liittyen, että ihan yllätyin kuinka voimakkaita tunteita olen edelleen kantanut mukanani. Onnekseni samana päivänä minulle oli sovittu oma energiahoito kollegani vastaanotolle ja hän auttoi minua pääsemään noista valtavista tunne energioista, joita kehostani nousi.

Tämä oli hyvä herättävä muistutus itselleni siitä, kuinka syvälle kehomme voi kätkeä kipeitä muistoja ja saatamme luulla, ettei ne enää vaikuta meihin. Kuitenkin yllättäen jokin samankaltaisesta tilanteesta muistuttava asia voi laukaista mieleen muistot. Tällä kertaa minun kohdalla se oli samanlaisia kokemuksia kokenut äiti ja lapsi.

Moni kysyy kuinka energiahoitaminen vaikuttaa minuun. Saan siitä itse valtavasti energiaa, koska työskentelen energian kanssa koko ajan. Mutta samalla se on vapauttanut omaa alitajuntaa hyvinkin tehokkaasti ja sen myötä olen saanut työstää monenlaisia asioita. Siitä olen todella kiitollinen. Kuten tällekin ihanalle lapselle ja hänen äidilleen, jotka auttoivat samalla minusta pintaan kipeät muistot ja sen myötä pääsin vapautumaan valtavasta määrästä tiedostamatonta stressiä, joka on ollut rasitteena keholleni. Nuo sydämen taakat oli niin kipeitä, että niiden hoitamisen jälkeen olikin aivan ihana olo. Kun suuret tunne energiat vapautuvat kehosta, se todella tuntuu hyvältä ja keventää oloa!

Kehomuisti ja mielialaoireet

Edellä kuvaamani asia oli helppo ymmärtää, koska muistin ja tiedostin hyvin nuo omat koetut keskoslapseeni liittyvät tunteet ja kokemukset. Kuitenkin meillä on todella paljon kokemuksia esimerkiksi lapsuudesta, joita emme muista. Mitä varhaisemmassa lapsuudessa nuo kokemukset ovat, sen vaikeampi niitä on muistaa ja tiedostaa. Siksi kaikkea tunnetta ja kokemusta ei pysty järjellä selittämään tai yhdistämään johonkin kokemukseen. Aistimme ulkomaailmaa jo äidin kohdussa. Lapset ovat erittäin herkkiä aistimaan ja tunnekokemukset tallentuvat kehomuistiin jo vauvana. Esimerkiksi keskoslapsi saattaa joutua kohtaamaan jo varhain paljon kehollista stressiä lukuisien toimenpiteiden vuoksi. Elämän alku on stressaavampaa sairaalassa letkuissa ja piuhoissa kuin kotona kapalossa vanhempien hoivassa.

Jos elämässä on ollut raskaita kokemuksia tai lapsuuden olot ovat olleet jatkuvasti haastavat, on noista joskus myös vaikea saada kiinni. Etenkin herkille lapsille voi kehittyä energeettinen tunnelukko aikuisen silmissä hyvinkin mitättömästä tilanteesta. Epämääräinen ahdistus ja mielialan lasku voivat kertoa jostain hyvin syvällä alitajunnassa olevasta traumasta tai useista traumaattisista kokemuksista, jolloin niistä ei aina saa tietoisella mielellä kiinni. Energiahoito auttaa tunnistamaan näitä kokemuksia. Usein mielialaoireisiin tehokkain hoitomuoto on energiahoidon ja keskustelu hoidon tai terapian yhdistelmä. Keskustellessa mieli pääsee jäsentämään asioita ja energiahoito auttaa purkamaan tunteisiin liittyvää energiaa.

Suvun traumat voi näkyä kehossa

On myös hyvä muistaa, ettei oireilun takaa välttämättä löydy oman elämän raskaita tapahtumia tai traumoja. Perimme vanhemmiltamme ja suvustamme DNA:n lisäksi energian. Tuo energia periytyy sukusolujen solumuistissa. On tutkimuksia siitä, kuinka esimerkiksi sota ajan traumat periytyvät suvussa. Ne periytyvät käyttäytymismallien lisäksi energiana. Saamme siis suvun perimänä myös energiaa, joka sisältää noita tunteita ja muistoja energiatasolla. Näitä muistoja onkin vaikeampi hoitaa tavanomaisen terapian avulla, koska niihin ei saa omaa tarttumapintaa. Ei siis ole ihme jos kärsii epämääräisestä ahdistuksesta tai mielialan laskusta, jos kantaa kehossaan myös suvun traumoja. Energiahoito pääsee vapauttamaan myös näitä suvussa koettuja ja perittyjä tunteita alitajunnasta.

Mikäli kehosi tai mielesi oireilee, suosittelen kokeilemaan kuinka energiahoito voisi sinua auttaa.

Rakkaudella Reetta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *