Puhdistusoireet energiahoidossa

Elimistön puhdistusoireet energiahoidon jälkeen

Energiahoitoon voi liittyä kehon puhdistusoireita, toisella termillä paranemisoireita. Nämä mahdolliset oireet ovat täysin vaarattomia ja niitä on vain pienellä osalla hoidettavista. Puhdistusoireiden mahdollisuus liittyy lähes kaikkiin luontaishoitoihin sillä kehon puhdistuminen on osa näitä hoitomuotoja.

Mitä on elimistön puhdistusoireet?

Kehoamme rasittaa nykyään monet kemikaalit, prosessoitu ruoka ja lisäaineet. Kaikki nämä rasitteet heikentävät myös kehon luontaista toimintaa ja sen kykyä ylläpitää terveyttä. Energiahoito puhdistaa elimistöä muunmuassa näiden rasitteiden vaikutuksista ja kehosta lähtee liikkeelle kuona-aineita. Poistuessaan nuo vanhat aineenvaihdunta tuotteet saattavat aiheuttavat oireita. Tyypillisiä puhdistusoireita ovat päänsärky, suoliston oireet, aineenvaihdunnan vilkastuminen, lievät flunssan oireet ja väsymys. Joskus hoidon jälkeen kivut saattavat aaltoilla tai hetkellisesti voimistua. Myös tunteet saattavat olla herkemmin pinnassa hoidon jälkeen.

Energiahoidon vaikutukset jatkuvat kehossa 3-5 päivää ja tuona aikana oireita voi ilmaantua. Etenkin kiputilat saattavat vaihdella hoidon jälkeen. Keho prosessoi hoitoa ja hoidon myötä sillä on enemmän resursseja parantaa itse itseään.

Onko puhdistusoireet haitallisia?

Monissa luontaisterveyteen liittyvissä hoidoissa puhutaan puhdistusoireita. Mikäli käytössä on jokin sisäisesti tau ulkoisesti käytettävä tuote, voi joutua miettimään johtuuko oireilu tuotteen käytöstä vai kehon puhdistumisesta. Tämän suhteen kehoitankin varovaisuuteen ja huolelliseen perehtymiseen.

Energiahoito on todella turvallinen hoitomuoto, sillä kehoon ei laiteta mitään aineita eikä sitä manipuloida tai pakoteta mihinkään. Hieronnan jälkeen tai siirtyessä hyvin puhtaaseen ruokavalioon voi myös esiintyä näitä oireita, jotka samalla tavalla hyvin luontaisesti puhdistavat kehoa. Energiahoidon yhteydessä voi siis olla täysin turvallisin ja rauhallisin mielin mahdollisista oireista.

Puhdistusoireet tai niiden puuttuminen ei ole lainkaan liitoksissa hoidon tehoon ja vasteeseen. Ne ovat vain yksilöllisiä kehon tapoja reagoida hoitoon. Samoin kuin jostain lääkevalmisteesta yhdelle tulee päänsärkyä ja toiselle ei, mutta hoitovaste on silti yhtä tehokas.

Ketkä kokevat puhdistusoireita

Energiahoidon jälkeen puhdistusoireita tulee noin 10 prosentille eli vain pienelle osalle hoidettavia. Oireiden voimakkuus myös vaihtelee suuresti. Lähinnä hoidon yhteydessä on hyvä tietää näistä mahdollisista oireista, jottei niistä huolestu turhaan ja ymmärtää ne osana kehon luonnollista toimintaa.

Erityisen herkille ryhmille, kuten lapsille, raskaana oleville ja iäkkäille, valitsen ensimmäisellä hoitokerralla hoitotekniikat, jotka eivät näitä oireita niin herkästi aiheuta. En esimerkiksi hoida maksaa ja suolistoa, joista vapautuu enemmän kuona-aineita. Tämän vuoksi imettävillä äideillä en käsittele näitä alueita, jottei aineenvaihdunta tuotteita erity rintamaitoon. Puhdistusoireet eivät ole herkillekään ryhmille vaarallisia, mutta ollessaan harvemmissa tapauksissa voimakkaita, ne saattavat säikäyttää herkemmin pienen lapsen vanhemmat ja raskaana oleva voi herkästi huolestua vauvasta.

Puhdistuoireita voi rauhoittaa juomalla runsaasti vettä, kevyellä liikunnalla ja kehoa maadoittamalla. Edellisessä blogissani kerroin maadoittumisesta ja erilaisia vinkkejä siihen. Mikäli energiahoidosta tai sen aiheuttamista oireista on kysyttvää, on hyvä olla yhteydessä omaan hoitajaansa.

💚 Reetta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *