Energiahoidolla voi rauhoittaa allergisia oireita

Energiahoito voi rauhoittaa allergiaoireita

Allergia voi niiskuttaa, kutittaa kurkkua, lehahtaa iholla ja joskus olla jopa hengenvaarallinen. Jotkut kärsivät allergioista koko elämänsä, toisilla oireilu väistyy, mutta joillain allergiaoireet ja ympäristölle herkistyminen vaikeutuu vuosi vuodelta. Allergiaoireista siis voi toipua ja nyt kerron teille kuinka energiahoidolla voi vaikuttaa allergiaoireisiin ja mihin sen vaikutusmekanismi perustuu.

Mistä allergiaoireet johtuvat?

Allergisessa reaktiossa elimistö reagoi ärsykkeeseen, jonka kokee uhkaavana ja tämä käynnistää kehon puolustusreaktion. Terveydenhuollossa tiedetään, että lasten allergioilla on usein taipumus väistyä iän myötä ja kansallinen allergiaohjelma oli upea askel uuteen suuntaan, jossa kaiken allergisoivan välttelystä siirryttiin sietokyvyn vahvistamiseen. Sietokykyä lisättiin pienillä altistuksilla eikä lieviä oireita (kuten poskien punoittelua) aiheuttavia ruoka-aineita laitettu heti kiellettyjen listalle vauvan maistaessa ensimmäisiä soseitaan. Luonnollisesti voimakkaat allergiaoireet ovat asia erikseen.

Olin allergiaohjelman aikana töissä lastenneuvolassa ja tuon ajatusmallin muuttaminen oli merkittävää työssäni. Allergiaohjelman tuomat tulokset olivat hienoja, kun esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa lasten erityisruokavalioita päästiin purkamaan todella paljon

Keho siis reagoi johonkin vaaralliseksi luulemaansa ärsykkeeseen aiheuttaen allergiaoireita. Elimistön puolustusreaktioita on erilaisia. Tyypillisien iho- ja limakalvo oireiden lisäksi esimerkiksi suolisto voi reagoida allergeeniin ja oireilu voi esiintyä myös päänsärkynä. Lisääntyneiden allergioiden taustalla on todettu olevan muunmuassa nykyajan liika hygieenisyys ja vähentynyt luontoyhteys. Kun kehon puolustusjärjestelmä ei saa riittävän monipuolisesti tekemistä, se alkaa ikäänkuin keksiä tekemistä ja uhkia tavallisista vaarattomista ärsykkeistä ja reagoi niihin turhaan.

Etenkin luonnosta saamme paljon tarpeellisia ärsykkeitä keholle. Luontoyhteyttä tulisi vaalia, etenkin pienillä lapsilla joilla vastustuskyky kehittyy huimaa vauhtia. Kehon puolustusjärjestelmää ei siis kannata päästää tylsistymään! Ja toki muistetaan tässäkin asiassa kultainen keskitie ja maalaisjärki, esimerkiksi kauppareissujen ja vessakäyntien yhteydessä käsienpesu ja hygienia on tottakai tärkeää.

Kuinka energiahoito vaikuttaa allergiaoireisiin?

Terveydenhuollossa vaikeiden allergoioiden hoitoon käytetään siedätyshoitoja, jolloin elimistö altistetaan hyvin pienillä turvallisilla annoksilla sietämään allergeeniä ja elimistön sietokyky kasvaa pikkuhiljaa. Siedätyshoidoilla on saatu merkittäviä tuloksia allergioiden hoidossa. Elimistö siis opetetaan hiljalleen siihen, että allergiaa aiheuttava ärsyke on turvallinen ja näin puolustusreaktio ei enää käynnisty. Energiahoidolla voidaan hyödyntää tätä samaa mekanismia lempeällä ja kustannustehokkaalla tavalla.

Energiahoidossa allergisoiva ärsyke asetetaan keholle, esimerkiksi tomaatti kämmenelle. Tokikaan näin ei tehdä mikäli jo ihoaltistus allergeenille aiheuttaa voimakkaita oireita. Keho aistii ihon kautta tuon kyseisen allergeenin, eikä tässä vaiheessa yleensä oireita ilmene. Hermostossa on kuitenkin jo ns. vireystila allergeeniin liittyen ja tässä vaiheessa alamme rauhoittamaan hermostoa energiahoidon tekniikoilla. Tällöin keholle viestitään, että kaikki on hyvin eikä kyseinen aine ole uhkaava, jolloin hermosto rauhoittuu eikä puolustusreaktio käynnisty. Hermostoa rauhoitetaan muunmuassa akupainantaa ja energeettisiä heijastepisteitä hyödyntäen.

Kuvaamani tekniikka on yksi mahdollinen tapa rauhoittaa allergiaoireita ja hoitotekniikoita toteutetaan aina tilanteen mukaan. Hoito tapahtuu hieman erilailla esimerkiksi silloin, kun allergisoivaa ainetta ei ole saatavilla hoitotilanteeseen. Heinänuhan tai siitepölyoireiden ollessa päällä, on tuota oireistoa helpompi lähteä suoraan purkamaan.

Allergiaoireisiin suoraan kohdistuvan hoidon lisäksi hoidetaan koko kehoa energiahoidon tekniikoilla. Hoito purkaa kehosta stressiä kokonaisvaltaisesti hyvin tehokkaasti. Myös tämä stressikuorman keveneminen vaikuttaa allergiaoireisiin. Kun elimistön stressireaktiot rauhoittuvat, ei puolustusjärjestelmäkään ole niin herkästi hälytystilassa. Tämäkin kuvaa sitä kokonaisvaltaista vaikutusta, joka energiahoidolla on.

Kuinka nopeasti energiahoito vaikuttaa?

Terveydenhuollossa siedätyshoidot ovat tehokkaita allergiaoireiden lievittämisessä ja toisinaan oireet väistyvät kokonaan, mutta tätä ei voi etukäteen varmuudella luvata. Myöskin energiahoito on allergiaoireiden hoidossa erittäin tehokas, mutta jokaisen keho on yksilö ja reagoi eri tavalla myös tähän hoitomuotoon. Allergian taustalla voi olla monia tekijöitä elimistön puolustusreaktion käynnistymisen syynä ja siitä riippuu myös se kuinka paljon hoitoa vaaditaan hermoston opitun mallin purkamiseen.

Mikäli allergisoiva ärsyke aiheuttaa hengenvaarallisia oireita, ei tule koskaan tehdä altistuksia omin päin vaan nämä tehdään aina valvotusti terveydenhuollossa. Alleviivaan vastuullisuutta ja hakeutumista terveydenhuoltoon vakavissa allergioissa. Ja kuinka hienoa olisi, jos energiahoidot olisivat jonain päivänä osa terveydenhuoltoa! Ammattilaiset voisivat yhdessä moniammatillista osaamista hyödyntäen arvioida esimerkiksi allergioiden hoidossa, mitä on järkevää ja turvallista hoitaa energiahoitojen avulla ja mitä esimerkiksi siedätyshoidolla. Vakavissa allergiaoireissa energiahoitoihin liittyvät altistukset voisi tehdä turvallisesti terveydenhuollossa. Toivon sydämestäni, että tätä kohti ollaan menossa askel kerrallaan!

Rakkaudella Reetta ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *