Energiahoitaja Jyväskylä

Erityisryhmät energiahoidossa

Energiahoito on yksi turvallisimmista hoitomuodoista ikään tai sairauteen katsomatta. Energiahoidossa kehoon ei laiteta mitään ylimääräistä kemikaalia tai lääkettä, kehoa ei voimakkaasti manipuloida tai pakoteta mihinkään ja hoito etenee kehon viestien mukaan. Hoito tukee kehon omaa luontaista toimintaa ja aktivoi kehon omia paranemis mekanismeja. Koska hoidon tarkoitus on saada keho toimimaan luonnollisesti, ei siinä ole riskejä tai ehdottomia vasta-aiheita. Joitain huomioon otettavia seikkoja tiettyjen erityisryhmien kohdalla kuitenkin on ja yhden potilasryhmän olen rajannut kokonaan hoitojeni ulkopuolelle. Nyt kuulet näistä lisää.

Energiahoito raskausaikana

Energiahoitaminen on raskauden aikana täysin turvallista. Energiahoito tukee kehon luonnollista toimintaa ja se on vain hyväksi sekä äidille että lapselle. Äidin stressitason lasku on sikiön terveyttä ja kehitystä ajatellen vain suureksi eduksi.

Hyödyistä huolimatta itse en pääsääntöisesti hoida raskaana olevia, jotka eivät ole ennen käyneet energiahoidossani. Syy tähän on se, etten tunne asiakkaan kehon tapaa reagoida hoitoon. Joskus harvoin puhdistusoireet voivat olla voimakkaampia ja mikäli hoitomuoto on täysin vieras eikä asiakas ymmärrä mitä hoidon aikana tapahtuu, saattaa raskausaikana huoli lapsesta olla suuri ja asia turhaan säikäyttää.

Raskauden aikana voi tulla mitä tahansa komplikaatioita. Mikäli tällainen sattuisi tulemaan energiahoidon jälkeen eikä asiakas ymmärrä energiahoidon toimintatapaa, saattaa herkästi tulla johtopäätös, että raskauskomplikaatio aiheutui hoidosta. Kaikki uusi ja tuntematon saattaa aiheuttaa huolia ja pelkoja etenkin raskausaikana, jonka vuoksi olen kokenut toistaiseksi parhaaksi rajata oman linjani näin.

Toisinaan olen tehnyt tässä linjassa poikkeuksia, mikäli haastattelen asiakkaan hyvin ja hän todella ymmärtää energiahoitamisen toimintaperiaatteen. Asiakkaita, jotka ovat aikaisemmin käyneet minun hoidossani, hoidan tottakai myös raskausaikana. Tiedän miten heidän keho reagoi hoitoon ja asiakas on kokenut energiahoidossa kävijä, joten hän on turvallisin mielin myös.

Imettävä äiti

Imetys ei ole este energiahoidolle. Energiahoito kuitenkin saa kehossa kuona-aineita liikkeelle ja tämä voi vaikuttaa rintamaitoon ja sen makuun. Imetys on tärkeä tieto hoidon alussa, sillä silloin osaan valita hoitotekniikat, jotka vähentävät mahdollisia puhdistusoireita ja vältän esimerkiksi maksan ja suoliston alueen hoitoa, joista kuona-aineita lähtee enemmän liikkeelle. Asiasta ei tarvitse olla huolissaan, sillä samaa kehon puhdistumista tapahtuu myös esimerkiksi hieronnan jälkeen tai puhtaampaan ravintoon siirtyessä. Hoidossa on vain hyvä huomioida, ettei kerralla aleta hoitamaan kovin voimakkaasti.

Vauvat ja lapset

Vauvat ja lapset ovat erittäin herkkiä energialle ja ottavat erityisen hyvin hoitoa vastaan. Ei ole mitään esteitä hoitaa lapsia energiahoidolla. Heitä onkin ihana auttaa, sillä lapset reagoivat hoitoon yleensä nopeasti. Pienet lapset ovat energeettisesti hyvin ”puhtaita”, sillä heillä ei vielä ole elämän vuosien tuomia stressejä taakkana kehossa. Siksi hoito vaikuttaakin heihin yleensä hyvin nopeasti. Myös lääketieteessä tiedetään, kuinka huikeaa lasten elinvoima on ja heidän kykynsä selvitä sairauksista on usein ihmeellisen voimakas.

Lapset voivat saada energiahoidosta apua yhtä kirjaviin ongelmiin kuin aikuisetkin. Lapset ovat erityisen herkkiä myös reagoimaan energeettisiin haasteisiin. Vauvoilla kehon jännitystiloja ja energiatukoksia voi syntyä jo raskausaikana ja etenkin synnytyksen yhteydessä. Näitä jännitystiloja on tarpeen hoitaa mikäli vauvalla on itkuisuutta tai muita haasteita. Leikki ikäinen lapsi jolla on yllättäviä käyttäytymisen haasteita, voi kärsiä energeettisestä ongelmasta, joka tekee olosta vain kertakaikkisen hankalan. Joskus tilanne korjaantuu yhdelläkin hoitokerralla ja toisinaan tarvitaan pidempi hoitosarja. Tämä riippuu siitä juurisyystä, mikä kehon energioissa oireilun aiheuttaa.

Teini-ikä

Teini-ikä ei ole varsinaisesti erityisryhmä, mutta tällä ryhmällä on kuitenkin omat piirteensä. Lähinnä tässä haluan nostaa esille sen suuren hyödyn, jonka teini-ikäinen usein energiahoidosta saa. Nuorilla on usein isoja tunne-elämän myllerryksiä ja haasteita muuttuvan kehon suhteen. Lyhyessä ajassa tapahtuu paljon ja mahdolliset sosiaalisen elämän haasteet lisäksi. Moni vanhempi kokee myös haasteeksi saada otetta irtiottoa vanhemmista tekevästä nuoresta. Ja toisinaan hyvistä suhteista huolimatta nuoren mielessä voi olla paljon asioita, joista ei vanhemmille halua syystä tai toisesta kertoa. Tässä elämän taitekohdassa on todella tärkeä, että nuori saa aikuisen ihmisen tukea ja ymmärrystä ja toisinaan se on helpompaa jonkun muun kuin oman vanhemman kanssa.

Nuorelle voi olla hyvin vaikea sanottaa asioita, jolloin pelkkä keskustelu jonkun kanssa voi olla haastavaa, sillä yksittäiset nuoren suusta tulevat joo joot tai emmä tiiä ei saa nuoren lukkoja kovin tehokkaasti avattua. Energiahoidossa asioita avataan kehon kautta ja se voi olla hyvin helpottava tilanne. Mielen myllerrystä ei tarvitse yrittää pukea sanoiksi vaan asioita käydään läpi kehon kautta. Samalla nuori tulee kohdatuksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on. Kun kehon jännitystilat aukeavat, sillä on huima vaikutus myös mieleen. Nuoret elävät suurta taitekohtaa elämässä ja koen erityisen rakkaana olla tukemassa siinä kohtaa, jossa voi valita niin monenlaisen suunnan elämälleen. Joskus on pienestäkin kiinni, että nuori löytää oman voiman ja vahvuuden, joka kantaa sitten aikuiseksi kasvamisen kipuilujen läpi.

Iäkkäät

Ikäihmisille energiahoito sopii myös erittäin hyvin. Elämänenergian liike kehossa voi alkaa heiketä ja elämän koetut haasteet ja tunteet näkyvät entistä herkemmin kehossa. Kuitenkin energiahoidolla saadaan iäkkään kehon elinvoimaa vahvistettua ja aktivoitua niitä samoja kehon paranemisen mekanismeja kuin nuoremmillakin. Iän myötä kehon metabolia muuttuu ja esimerkiksi lääkitykset tulee huomioida eri tavalla iän karttuessa. Myös energeettisesti keho on herkempi ja voi reagoida hoitoon voimakkaasti, myös positiivisessa mielessä. Iäkkäämmillä valitsen ensimmäisellä hoitokerralla kevyimmät hoitotekniikat.

Elinsiirtopotilaat

Olen rajannut varotoimena kokonaan omien hoitojeni ulkopuolelle vain yhden erityisryhmän ja se on elinsiirtopotilaat. Elinsiirtopotilaiden kohdalla on läpi elämän riski, että keho voi alkaa hylkimään vierasta elintä. Koska energiahoito nimenomaan tukee kehoa kohti sen luontaista toimintaa, on riskinä että keholle luontainen hylkimisreaktio vahvistuu. Tämä ei ole yleinen ehdoton vasta-aihe energiahoidolle, mutta itse koen turvallisimmaksi toimia näin, sillä tutkittua tietoa aiheesta ei ole.

Mikäli energiahoitoon liittyen mietityttää mikä tahansa sairaus, lääkitys tai muu tilanne, kannattaa asiasta keskustella hoitajan kanssa. Tiedon jakaminen molemmin puolin on tärkeää kokonaisvaltaisen hoidon ja asiakkaan hoitokokemuksen kannalta.

Rakkaudella Reetta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *