Energiahoito tukee seksuaaliterveyttä

Seksuaalisuus on aiheena usein hieman arka, yksityinen ja vaiettukin. Seksuaalisuuteen liittyy energia siinä missä kaikkeen muuhunkin ja siksi tämä teema on tärkeä huomioida ja muistaa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia tukiessa. Meissä kaikissa virtaa naisellinen feminiinienergia ja miehinen maskuliinienergia. Nämä painottuvat erilailla sukupuolesta ja yksilöllisyydestä riippuen. Seksuaalienergia virtaa meissä kaikissa ja on kiinteästi yhteydessä seksuaalisiin toimintoihin. Tämän vuoksi energiahoito voi tukea mahdollisten seksuaalisten häiriöiden, fyysisten ongelmien ja haluttomuuden hoidossa. Tiedostamalla seksuaalienergian, voit myös itse tietoisesti vaikuttaa sen virtaan ja nyt paljastan helpon keinon siihen.

Seksuaalisuus elää läpi elämän

Seksuaalisuus alkaa kehittyä jo lapsena. Elämän kokemukset vaikuttavat siihen, kuinka seksuaalisuus kehittyy ja kuinka omaa seksuaalisuutta ilmaisee. Kulttuuri ja asenteet muokkaavat paljon omaa seksuaalisuutta. Tämän vuoksi toisinaan voi olla vaikea ilmaista ja toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan itselle hyväksi koetulla tavalla. Kasvuympäristö ja kulttuuri voi olla seksuaalisuutta tukahduttavaa.

Olen nähnyt terveydenhoitajan työssä ihmisen seksuaalisuuden vaiheita ja teemoja monessa eri kehityksen vaiheessa. Opiskelijaterveydenhuollossa nuorten seksuaalisuuden kasvu näkyi vastaanotoilla heille tyypillisissä teemoissa. Äitiysneuvolassa raskauden aikainen seksuaalisuus ja synnytyksen jälkeinen vaihe oli toisinaan hyvinkin tärkeä teema seksuaalisuudessa ja voi näyttäytyä hyvin erilaisena eri ihmisillä. Lastenneuvolassa aihe oli esillä jo hyvin pienilläkin lapsilla. Vanhustenhuollossa työskennellessä näin ettei seksuaalisuus todellakaan ole sammunut vielä ysikymppisilläkään. Ja kuinka ihana asia se on, koska seksuaalienergia ei meistä sammu ennenkuin elämän liekki sammuu kokonaan.

Seksuaaliset traumat ja häpeä

Seksuaaliset traumat ovat kipeitä asioita ja ne ovat usein myös hyvin piilossa. Seksuaaliseen väkivaltaan liittyy valtavasti häpeää ja siksi avun hakeminen on usein vaikeaa. Seksuaalisuus on iso omaa elämää ja ihmisyyttä, jonka vuoksi näiden traumojen hoitaminen on tärkeää. Sen lisäksi, että traumoista puhutaan ja tarvittaessa käsitellään terapiassa, on tärkeää myös purkaa nuo energiat kehon tasolta. Taannoin somessa oli #eimeidänhäpeä kampanja, joka toi hyvin tätä teemaa esille. On nimenomaan niin, että seksuaaliseen väkivaltaan liittyvän häpeän ei pitäisi olla uhrin kannettavana.

Vaikkei seksuaalisuuteen liittyisi traumaa, väkivaltaa tai mitään muutakaan negatiivista, sillä on silti herkästi häpeän leima. Televisiota katsellessa voi porukassa katsoa hyvinkin raakaa väkivaltaa ja julmuutta eikä siinä kiemurrella häpeissään toisten seurassa. Eroottisen kohtauksen katsominen muiden seurassa taas voi olla hyvinkin kiusallista vaikka tämä on täysin normaalia toimintaa. Häpeä on liitetty vahvasti seksuaalienergian ilmaisuun. Jos tätä energiaa varjostaa niinkin raskas ja epämiellyttävä tunne kuin häpeä, ei ihme ettei tuo energia liiku täysin vapaasti. Seksuaalisuus voi olla yksityistä, mutta silti sen ei tarvitse olla häpeällistä.

Energiahoito vahvistaa seksuaalienergian virtaa

Seksuaalienergia vaikuttaa etenkin alavatsan ja sukuelimien alueella ja siihen liittyvät häiriötilat voi näkyä kirjavina oireina tällä alueella. Energiahoidosta voi saada apua monenlaisiin intiimivaivoihin. Esimerkiksi vulvodynia, joka on ulkosynnyttimien kiputila ilman lääketieteellistä syytä, voi hyvin olla energeettinen ongelma. Myös muihin erilaisiin seksuaalisten toimintojen häiriöihin voi saada apua energiahoidosta. Jo ihan tavanomaisen arkisen stressin purkaminen kehosta voi saada seksuaalienergian virtaamaan vapaammin ja vaikuttavan esimerkiksi haluttomuuten. Siis suinkaan aina seksuaalienergian haasteisiin tai fyysisiin oireisiin ei liity seksuaalista traumaa. Toisinaan energiahoidon jälkeen asiakkaat huomaavatkin energian lähteneen liikkelle, se virtaa vapaammin ja kevyemmin.

Olen aiemmissa blogeissani kertonut tunteiden energiasta ja niiden vaikutuksesta kehoon. Samalla tavoin ilmaisematon seksuaalienergia tai siihen liittyvät traumat voi jäädä kehoon tukokseksi ja sen myötä aiheuttaa seksuaalisten toimintojen haasteita tai fyysisiä oireita sekä etenkin naisilla kuukautisiin liittyviä ongelmia. Energiahoidolla voidaan tätä energiaa vapauttaa hyvin tehokkaasti. Aina nämä energeettiset taakat eivät ole vain omia kokemuksiamme, vaan suvussa kulkevia traumoja. Myös tiede tunnustaa suvun traumojen periytyvän, aihetta on tutkittu esimerkiksi eläinkokeilla.

Ihmisen kehossa on paljon energiakanavia ja siksi myös myös fyysinen keho vaikuttaa siihen, kuinka energia liikkuu kehossamme. Esimerkiksi seksuaalienergia ei pääse liikkumaan niin vapaasti mikäli vetää vatsaa sisään. Siksi etenkin naisten olisi tärkeä suoda itselleen luonnollinen pyöreys vatsan alueella. Voit vaikka testata tätä. Jos nautinnon hetkellä annat tietoisesti vatsan pyöristyä rennoksi, huomaatko eron sekuaalienergian liikkeessä ja nautinnossasi?

Seksuaalisuuteen liittyvistä haasteista on täysin luonnollista kertoa vastaanotolla. On tärkeä hakea apua myös näihin haasteisiin, koska ne ovat merkittävä osa hyvinvointia.

♡ Reetta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *