Intuitio, sydämen ääni, sisäinen ääni, sisäinen viisaus, äidinvaisto, energiahoitaja Jyväskylä

Mitä tarkoittaa intuitio?

Intuitio on osa ajatteluamme ja yhä enenevissä määrin siitä puhutaan. Tälle voi olla myös erilaisia nimityksiä, kuten sisäinen ääni, sydämen ääni, sisäinen viisaus, sielun tieto tai äidin vaistot. Se on voinut johdattaa mitä uskomattomampiin paikkoihin tai tilanteisiin elämässä. Joskus se on ollut jopa hengen pelastus, kun on osannut varoa tai ennakoida jotain selittämättömstä syystä. Kun jokin vaisto on vain sanonut, että näin kannattaa toimia. Usein nämä tilanteet koetaan sattumana, mutta sisäinen viisaus eli intuitio on tuolloin ollut ohjaksissa. Intuitio voi viedä myös täysin uusien keksintöjen ja oivallusten äärelle, kun sille vain antaa mahdollisuuden. Sisäistä ohjausta seuraamalla voi siis seurata paljon hyviä asioita, mutta mitä intuitio oikein tarkoittaa ja mistä sen tunnistaa?

Intuitio on osa ihmisen ajattelua

Valtaosa ihmisen historian suurista oivalluksista tai keksinnöistä on noussut intuitiosta käsin. Tätä on tutkittu nerojen ja nobelistien ajatteluun liittyen. Ihmisen ajattelu jakautuukin järkeen ja intuitioon. Nykymaailmassa järjen sijaa korostetaan huomattavan paljon ja intuition, sisäisen äänen kuuntelulle ei jää niin paljon tilaa.

Intuitiota ei voi selittää järjellä. Se voi olla äkillinen ajatus poiketa tutulta reitiltä ja ajatutua sen myötä jonkin sinulle tärkeän asian, kohtaamisen tai kokemuksen luokse. Monissa ammateissa hyödynnetään intuitiota, jokin tunne tai vaisto kertoo, että tämä juttu on tarpeen tarkistaa tai näin vain kannattaa toimia. Intuitiosta voi nousta paljon uusia mahdollisuuksia ja innovaatioita mikäli sille annetaan tilaa ja arvoa. Usein on kuitenkin vaikea perustella ratkaisua, jolle ei löydy järkeviä perusteluja, se vain tuntuu oikealta. Voi olla haastavaa ottaa riskejä, joille ei löydy vakuuksia järjen tasolla.

Intuitio on energian aistimista

Koska intuitiota ei pysty järjellä selittämään, voi siihen olla vaikea luottaa. Sisäisen ohjauksen ohjausta voi olla vaikea ymmärtää, sillä se ei ole järki ajatteluun pohjautuvaa. Intuitio onkin energian aistimista. Samalla tavalla kuin osan on haastava ymmärtää, että meissä ihmisissä virtaa näkymätön elämänenergia ja sillä on omat energia kanavansa, voi olla haastava luottaa intuition energiaan, jota ei kuule tai näe. Samalla tavalla kuin voimme herkistyä tuntemaan ja aistimaan energian kehossamme, voimme herkistyä aistimaan intuition tietoa ja luottamaan siihen. Intuition kokemukset saattaakin olla ensimmäisiä kosketuksia siihen, että meidän sisällä tosiaan virtaa viisas elämänenergia.

Kehon viestit vahvistavat intuition viestiä

Intuition saattaa ohittaa monta kertaa. Pieni sisäinen ääni yrittää viestiä jotain, mutta se on helppo ohittaa, koska siinä ei ole mitään järkeä. Siispä jos sama asia tulee toistuvasti eteesi ja tunnet jonkun kutsun käyvän, kannattaa kuunnella onko tässä jotain, minne oma sisäinen viisautesi sinua ohjaa.

Myös kehosi reagoi intuitioon. Jos mietit jonkin asian kohdalla onko tämä sitä sisäistä viisautta, voit kuulostella mitä kehosi viestii. Miltä asian pohtiminen tai jokin päätös tuntuu kehossa? Intuitio voi saada aikaan esimerkiksi vatsanpohjan nipristelyä, kylmiä väreitä tai muita tuntemuksia, joita opit omassa kehossa kuulostelemaan.

Tyypillinen intuition varmistaja on rauhan tunne. Intuitioon perustuva päätös saattaa kuitenkin aiheuttaa paljon epävarmuutta ja pelkoa, koska sille ei löydy välttämättä yhtään järjellistä perustetta. Tällöin rauhan tunne ei ehkä ole päällimmäisenä, mutta jos löydät syvemmältä päätöksen takaa sisäisen rauhan, voit luottaa siihen, että se on sydämesi lempeä ääni, joka sieltä kuiskii sillä hetkellä vielä selittämätöntä viisauttaan.

Voiko intuitioon luottaa?

On hyvin erilaisia tilanteita, joissa intuitiota voi kuunnella. Toisinaan menetät ehkä vain muutaman minuutin poikkeamalla tutulta reitiltä hieman pidemmälle ja toisinaan kyse on hengestä. Muistan lukeneeni lehtijutun naisesta, jonka lapsi kiemurteli usein kädet pois turvavöiden yläosasta ja matkusti sitten usein näin. Eräänä iltana lapsi oli taas kiemurrellut vöistä osin vapaaksi ja äidille oli tullut vahva tarve pysäyttää auto ja korjata vyöt. Pian tämän jälkeen he ajoivat vakavan kolarin, jossa lapsen oikein asennetut turvavyöt olivat pelastus. Tässä tilanteessa pelastajana oli myös äidin vaistot, eli intuitio.

Ihmisten omaa intuitiota tulisi kuunnella enemmän myös terveydenhuollossa. Ymmärrän, siellä voi tuntua että potilaat pelkäävät kaikkea ja vaativat liikaa kalliita tutkimuksia. Mutta toisinaan ihmisellä on se sisäinen tieto jo itsellään, ettei kaikki ole hyvin. Etenkin äideillä lastensa suhteen, koska äidinvaistot ovat hyvin voimakkaat. On erittäin surullista jos ihminen ei saa sitä apua, jota tietää tarvitsevansa ja ikävimmissä tapauksissa seuraukset voivat olla vakavia.

Voit harjoittaa omaa intuitiotasi

Voit harjoitella oman intuition kuulemista ja siihen luottamista ensin pienillä askeleilla. Iso repäisy voi saada aikaan liikaa stressiä. Kun ensin opettelee kuuntelemaan sisäistä ohjaustaan pienemmissä arkisissa asioissa saaden vahvistusta omille tuntemuksilleen, on helpompi luottaa intuitioon myös isoissa asioissa.

Alkuun intuition seuraaminen voi tuoda vaikkapa ilahduttavia oivalluksia, kuinka osuinkin juuri tänään poikkeamaan kauppaan, josta löysin viimeisen kappaleen haaveilemaani tuotetta tarjouksesta. Ja kun intuition seuraaminen, siihen luottaminen vahvistuu, voit kuunnella omaa sisäistä viisauttasi isommissakin päätöksissä, jotka vievät sinut elämässäsi oikeita asioita kohti. Näitä asioita voi olla vaikea perustella muille, mutta luota itseesi ja siihen, että oma polkusi on se tärkein polku jotka kuljet.

Onko kaikki sattumaa vai ei?

Ihmisillä on lukuisia kokemuksia intuitiosta, mutta ne laitetaan usein sattuman piikkiin. Aiemmin kuvaamani lapsen turvavyön korjaaminen ei ollut sattumaa, vaikka ehkä tämä äiti sen koki vain pelastavana sattumana. Se oli hänen oman sisäisen tiedon kuuntelemista, että jotain on tapahtumassa. Joka kerta kun mietit, että olipa hyvä sattuma, kannattaakin kuulostella oliko se kuitenkaan vain sitä? Kun alat tutustumaan omaan intuitioosi, saat ehkä hiljalleen syvemmän kokemuksen siitä, ettei monetkaan asiat tapahdu ihan vain sattumalta.

Ihmeellistä intuition tutkimusmatkaa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *