ENERGIAHOITO

Energiahoito on ikivanha hoitomuoto, jossa huomioidaan ihminen kokonaisuutena. Läsnä on keho, mieli ja sielu, ihmisen koko historia.

Tämä luonnollinen, lempeä ja turvallinen hoitomuoto vapauttaa kehosta stressiä, tunteita ja energiaa, jotka häiritsevät kehon ja mielen luonnollista toimintaa. Hoito vapauttaa elämänenergiaa virtaamaan vapaammin ihmisen kaikissa tasoissa, lihaksistossa, hermostossa, chakrajärjestelmässä ja energiakentässä. Terve elämänenergian virtaus on terveyden- ja hyvinvoinnin pohja ja sen avulla keho ja mieli voi eheytyä monista haasteista.

Energiahoito vaikuttaa ihmisen energiajärjestelmän kautta ohjaten kehoa kohti tasapainoa, jolloin kehon omat paranemisjärjestelmät aktivoituvat.

Miten energiahoito voi auttaa sinua?

Energiahoidolla voidaan vaikuttaa monenlaisiin haasteisiin elämässä, sillä olemme kaikki energiaa. Hoidosta voi olla apua hyvin erilaisiin oireisiin ja sairauksiin, helpotusta tunne-elämän haasteita käsitellessä sekä henkisen kasvun tukena. Jokainen hoito toteutetaan yksilöllisesti juuri sinun tarpeet huomioiden.

Ihminen on kokonaisuus

Keho kantaa mukanaan koko historiaamme ja keho voi alkaa oireilemaan näiden kehomuistissa olevien tunteiden ja kokemusten vuoksi. Tunteet ovat energiaa ja mikäli energiaa kerääntyy jollekin kehon alueelle liikaa, alkaa elämänenergian virta tuolla kehon alueella heikentyä, jolloin fyysinen keho voi alkaa oireilemaan erilaisina kipuina tai toiminnallisina häiriöinä. Kun energian virta kehossa vapautuu, pääsee keho itse eheyttämään itseään ja erilaiset kivut ja oireet voivat väistyä.

Hermosto & syvät lihakset

Energeettiinen jäsenkorjaus vapauttaa stressiä ja jännityksiä hermostosta sekä kehon syvistä lihaksista, jonka myötä kehon oma luonnollinen paraneminen tehostuu syvällä tasolla. Voimakkaan hermostollisen vaikutuksen myötä energiahoidolla on usein positiivisia vaikutuksia unen laatuun ja on erityisenhyvä hoitomuoto erilaisten unihäiriöiden hoidon tukena.

Kehoon jääneet tunteet

Energiahoito on tehokas ja turvallinen hoitomuoto myös masennuksen, ahdistuksen ja erilaisten pelkojen hoidon tukena. Hoidossa emme ainoastaan opettele selviämään vaikeiden tunteiden tai kokemusten kanssa, vaan vapautamme näihin kokemuksiin ja tunteisiin liittyvää energiaa kehosta. Kun tämä energia vapautuu, vaikuttaa se laaja-alaisesti koko kehon ja mielen hyvinvointiin.

Energiasidokset

Henkisen kasvun matkalla energiahoidolla voidaan vapauttaa energiaa sitovia tekijöitä kehosta sekä muilta energian tasoilta. Voimme yhdessä tutkia sinun haasteita, mitä ne ovat opettamassa ja missä voisi jo päästä eteenpäin. Energeettisillä menetelmillä voidaan vaikuttaa hyvin laajasti erilaisiin energiasidoksiin ja viedä eteenpäin henkistä matkaa.

Terve elämänenergian virtaus on terveyden- ja hyvinvoinnin pohja ja sen avulla keho ja mieli voi eheytyä monista haasteista.

Energiahoito tukee kehon omaa luontaista toimintaa ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Hoito vapauttaa kehosta erittäin tehokkaasti stressiä ja vaikuttaa erityisesti stressiperäisiin oireisiin. Hoito vaikuttaa autonomiseen hermostoon ja on hyvin monipuolinen juuri hermostollisen vaikutuksen kautta. Ihmisen kehossa on valtavasti omia paranemismekanismeja, jotka aktivoituvat kun parasympaattisen hermoston toimintaa tuetaan. Halutessasi ohjaan ja opastan erilaisia keinoja, joilla voit myös itse vaikuttaa hyvinvointiisi omassa arjessasi.

Energiahoito on erittäin monipuolinen hoitomenetelmä myös oman henkisen kasvun ja kehityksen tukena. Kaikki tunteet ovat energiaa, jotka keho tallettaa kehomuistiin.

Energiahoito on erittäin monipuolinen hoitomenetelmä myös oman henkisen kasvun ja kehityksen tukena. Kaikki tunteet ovat energiaa, jotka keho tallettaa kehomuistiin. Energian vapautuminen kehon energiajärjestelmästä avaa tunnelukkoja ja voi vaikuttaa monella tasolla ihmisen mieleen sekä kokemukseen elämästä. Kun keho vapautuu haastavista tunteista, tekee se tilaa uusille voimauttaville tunteille ja kokemuksille. Energiaa sitovien tunteiden ja uskomusten vapauduttua voit vapautua myös ehkä elämässäsi uudelleen ja uudelleen toistuvista haasteista. Energeettisestä näkökulmasta voidaan tarkastella myös järjellä selittämättömiä ilmiöitä ja kokemuksia sekä vaikuttaa niihin.

Energiahoitoni perustuu Body Mind Energy Balancing Method -menetelmään, jota olen opiskellut Suomen energiahoitajien koulutusohjelmassa. Tämän lisäksi olen opiskellut jatkuvasti lisää uusia hoitotekniikoita. Opittujen hoitomenetelmien lisäksi hoidan hyvin intuitiivisesti kuunnellen omaa sisäistä ja asiakkaan kehon ohjausta. Myös oma polkuni ja kasvuni on ollut merkittävä opiskelun matka.

Energiahoito on hyvin rentouttavaa ja keventää oloa stressin vapautumisen myötä. Voit tulla myös vain nauttimaan ja rentoutumaan hoitoon vaikkei sinulla olisi mitään erityisiä haasteita. Energiahoidot sopivat kaikille ikäryhmille, eikä varsinaisia esteitä hoidolle ole. Olen itse linjannut hoitojen ulkopuolelle elinsiirtopotilaat uuden elimen hylkimiseen liittyvän riskin vuoksi. Mikäli sinulla on oireita, jotka vaativat hoitajan tai lääkärin arviota, olethan yhteydessä terveydenhuoltoon. Sairauksien hoidosta ja lääkityksestä vastaa aina hoitava lääkäri.

Energiahoito lukeutuu luontaishoitoihin eli täydentäviin hoitomuotoihin. Hoito ei poissulje länsimaista lääketiedettä, eikä näiden vastakkainasettelu ole tarpeen. Päinvastoin;

Toivon energialääketieteen ja länsimaisen lääketieteen tulevaisuudessa yhdistävän voimansa yhä parempien hoitotulosten aikaan saamiseksi.

Usein kysyttyä (FAQ)

Ei tarvitse. Hoitoon voi tulla kriittisenä, skeptisenä tai ihan vain uteliaana, uskomatta asiaan sen kummemmin. Hoitomenetelmät vaikuttavat pääasiassa autonomiseen hermostoon, johon oma tietoinen ajattelu ei pääosin ulotu, joten sinun ei tarvitse uskoa hoitoon. Oma rentoutuminen voi hieman vaikuttaa hoitotuloksiin, joten mikäli olet kovin jännittynyt, ei hermosto välttämättä ota hoitoa niin helposti vastaan. Tärkeintä on tulla energiahoitoon omasta tahdosta ja avoin mieli on hyvä lisä matkassa mukana.

Hoitojen tarve on hyvin yksilöllinen. Samanlaiseen vaivaan tai oireeseen voi joku saada avun jo ensimmäisestä hoitokerrasta, kun taas toinen tarvitsee useamman hoidon. Hoidon tarve riippuu siitä, mikä oireesi tai haasteesi aiheuttaa ja kuinka kehosi vastaanottaa hoitoa. Sarjahoitona energiahoito vaikuttaa tehokkaimmin etenkin pitkittyneisiin ja kroonisiin oireisiin, tällöin hoidossa on suositeltavaa käydä 1-2 viikon välein. Hyviä ja pysyviä hoitotuloksia saadaan usein jo 3-5 kerran sarjahoidolla.

Energiahoito on erittäin turvallinen hoitomuoto kaikille, koska menetelmät ovat hyvin lempeitä. Kehoon ei laiteta mitään ylimääräisiä aineita tai väännellä sitä haitallisiin asentoihin. Hoidossa edetään aina kehon ja mielen omaa tahtia kuunnellen ja kunnioittaen. Energiahoito tehostaa voimakkaasti kehon omaa immuunijärjestelmää ja paranemismekanismeja, jonka vuoksi olen rajannut hoitojeni ulkopuolelle elinsiirtopotilaat. On olemassa pieni riski siihen, että oma keho alkaa hylkiä siirrettyä elintä

Hoito vaikuttaa kehossasi vielä noin 3–5 päivää hoitotilanteen jälkeen. Voit elää hoidon jälkeen normaalia elämää, mutta voimakasta kehon stressiä kannattaa välttää. Kevyt liikunta on suositeltavaa, mutta kovin rajun liikunnan, hyvin kuumassa saunassa oleilun tai avantoon pulahtamisen suosittelen siirtämään parin päivän päähän hoidosta. Vettä kannattaa juoda runsaasti hoidon jälkeisinä päivinä, jotta kehosta vapautuvat kuona-aineet pääsevät huuhtoutumaan elimistöstäsi pois.

Joskus hoidon jälkeen voi esiintyä niin sanottuja puhdistusoireita, kuten päänsärkyä, flunssan oireita, vatsaoireita tai huonovointisuutta. Ne ovat täysin vaarattomia ja ohimeneviä, merkki siitä, että keho työstää saamaansa hoitoa. Vain pieni osa hoidettavista saa tällaisia oireita. Mikäli Sinulle ilmaantuu hoidon jälkeen puhdistusoireita, niihin auttaa esimerkiksi kevyt liikunta, runsas veden juominen ja raskaamman ruoan syöminen. Hoidon jälkeen mahdollisesti ilmenevistä oireista voit aina olla yhteydessä vastaanotolle. Voit lukea puhdistusoireista lisää täältä.