Mitä hyötyjä energiahoidosta voi olla?

Energiahoito tehostaa kehon omaa luontaista toimintaa ja sen myötä voi aktivoitua voimakkaitakin paranemis prosesseja. Hoito tehostaa immuunijärjstelmää, lieventää etenkin stressiperäisiä oireita ja voi helpottaa useita erilaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Energiahoidon vaikutuksista kerrotaan tarkemmin energiahoidot osiossa.

Miten energiahoitoon tulee valmistautua?

Hoitoon ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. Pukeutua kannattaa mukaviin vaatteisiin, joissa on miellyttävää olla hoidon ajan. Hoidossa ei tarvitse riisua vaatteita.

Pitääkö energiahoitoon uskoa jotta se toimii?

Ei tarvitse uskoa. Hoitoon voi tulla kriittisenä, skeptisenä tai ihan vain uteliaana, uskomatta asiaan sen kummemmin. Koska hoitomenetelmät vaikuttavat pääasiassa autonomiseen hermostoon, ei omalla tietoisella ajattelulla ole hoitotulosten kannalta merkitystä. Oma rentoutuminen voi hieman vaikuttaa hoitotuloksiin, joten mikäli olet kovin jännittynyt, ei hermosto välttämättä ota hoitoa niin helposti vastaan.

Kuinka usein energiahoidossa kannattaa käydä?

Hoitojen tarve on hyvin yksilöllinen. Samanlaiseen vaivaan tai oireeseen voi joku saada avun jo ensimmäisestä hoitokerrasta, kun taas toinen tarvitsee useamman hoidon. Hoidon tarve riippuu siitä, mikä oireesi aiheuttaa ja miten kehosi vastaanottaa hoitoa. Sarjahoitona energiahoito vaikuttaa tehokkaimmin, tällöin hoidossa on suositeltavaa käydä 1-2 viikon välein. Hyviä ja pysyviä hoitotuloksia saadaan usein jo 3-5 kerran sarjahoidolla.

Voiko energiahoito olla haitallista?

Energiahoito on erittäin turvallinen hoitomuoto kaikille, koska menetelmät ovat hyvin lempeitä. Kehoon ei laiteta mitään ylimääräisiä aineita tai väännellä sitä haitallisiin asentoihin. Energiahoito tehostaa voimakkaasti kehon omaa immuunijärjestelmää ja paranemismekanismeja, jonka vuoksi olen rajannut hoitojeni ulkopuolelle elinsiirtopotilaat. On olemassa pieni riski siihen, että oma keho alkaa hylkiä siirrettyä elintä. Raskausaikana hoidan asiakkaita, jotka ovat aiemmin käyneet energiahoidossani.

Onko energiahoidosta olemassa tutkittua tietoa?

Energiahoidoista on tehty tutkimuksia ja on vahvaa näyttöä siitä, että menetelmät ovat vaikuttavia ja tehokkaita. Tieteellisiä tutkimuksia on tehty esimerkiksi hiirillä ja gammasäteilytetyillä ihmissoluviljelmillä. Myös vaikutuksia krooniseen kipuun ja kuolioiden hoitoon on tutkittu. Mikäli olet kiinnostunut, voin opastaa sinut tutkimustulosten äärelle ja pääset tutustumaan asiaan tarkemmin.

 

Miten energiahoidon jälkeen kannattaa toimia?

Hoito vaikuttaa kehossasi vielä noin 3–5 päivää hoitotilanteen jälkeen. Voit elää hoidon jälkeen normaalia elämää, mutta voimakasta kehon stressiä kannattaa välttää. Kevyt liikunta on suositeltavaa, mutta kovin rajun liikunnan, hyvin kuumassa saunassa oleilun tai avantoon pulahtamisen suosittelen siirtämään parin päivän päähän hoidosta. Vettä kannattaa juoda runsaasti hoidon jälkeisinä päivinä, jotta kehosta vapautuvat kuona-aineet pääsevät huuhtoutumaan elimistöstäsi pois.

Joskus hoidon jälkeen voi esiintyä niin sanottuja puhdistusoireita, kuten päänsärkyä, flunssan oireita, vatsaoireita tai huonovointisuutta. Ne ovat täysin vaarattomia ja ohimeneviä, merkki siitä, että keho työstää saamaansa hoitoa. Vain pieni osa hoidettavista saa tällaisia oireita. Mikäli Sinulle ilmaantuu hoidon jälkeen puhdistusoireita, niihin auttaa esimerkiksi kevyt liikunta, runsas veden juominen ja raskaamman ruoan syöminen. Hoidon jälkeen mahdollisesti ilmenevistä oireista voit aina olla yhteydessä vastaanotolle.

Energiapiste Reetta Enroos

Energiapiste Reetta Enroosin hoitohuone Jyväskylän Matarankadulla.